Verzekering

Wordt uw hond gedekt door uw WA-verzekering? Als u dat niet weet, kunt u dit in uw polis controleren of navragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Ook een goed opgevoede hond kan de nodige schade veroorzaken, bijvoorbeeld door voor een auto te lopen die uitwijkt en allerhande schade oploopt en veroorzaakt.

Kleding

Houd rekening met kleding en schoeisel.

Schoeisel: lekker en stevig zitten, u mag niet te gemakkelijk zwikken of uw evenwicht verliezen (trekkende hond) Vooral bij kleine pups of hondjes, niet te groot, zwaar of hoge hakken.

Kleding: lekker zittend, warm, bestand tegen overenthousiaste hondenpoten. Geen lange jassen, waarvan de panden tegen de hond aan kunnen waaien als hij naast u loopt.

Riemen

Tenzij uw instructeur anders aangeeft, houdt u uw hond op de hondenschool, buiten en binnen altijd aangelijnd.

Verder dient de riem uitsluitend om uw hond bij u te houden, om te voorkomen dat hij andere honden stoort en dat hij elders leuke beloningen kan halen.

De riem is er niet om uw hond naar u toe te sleuren. U leert de hond tijdens de cursus zelf zijn aandacht bij u te (willen!) houden.

Riem: een eenvoudige leren of eventueel niet snijdende stoffen, nylon riem met een lengte van 1.20-1.50 meter.

Halsband: een goed passende eenvoudige halsband zonder correctiemechanisme, van leer of stof (nylon). Dus geen slipketting, prikbanden e.d.! Als de hond hem al draagt en nodig heeft tijdens de cursus, is een hondenhalster ook toegestaan.

Beloningen

Tijdens de les wordt zeer veel gebruik gemaakt van beloning, voornamelijk in de vorm van lekkers, maar ook van spelen. Zorg dus dat u lekkertjes bij u hebt en een speeltje! Bovendien moet u snel bij de beloningen kunnen. Doe deze dus niet onderin een strak zittende spijkerbroek-of jaszak. Hebt u geen jas met ruime zakken, dan kunt u overwegen een buideltasje te gebruiken voor het lekkers en het speeltje.

Jas met ruime zakken en/of buideltasje

Lekkers:  veel kleine, overheerlijke lekkernijen ter grootte van een kattenbrokje.

Speeltje:  een niet piepend speeltje die u in uw hand kunt houden zodat uw hond er niet bij kan als u dat niet wilt,  en waarvan u tijdens het spelen het andere einde kunt vasthouden als uw hond het vast heeft. B.v. een sok met knoop, flos touw of een bal aan een koord.

 

Theorieles donderdagavond 06-02-2020

Hooperwedstrijd 28 september 2019

Zaterdag 28 september organiseert Hondenschool Dedemsvaart een hooperwedstrijd.
Vrije toegang voor iedereen en beperkt parkeergelegenheid beschikbaar voor toeschouwers.

Open dag zaterdag 9 juni

De open dag begint om 10.30 uur en eindigt rond 15.00 uur. Adres van onze hondenschool is Ommerkanaal 17 – Dedemsvaart. De gehele dag kunt u genieten van een onderlinge behendigheidswedstrijd op het sportveld en verschillende demonstraties...

Dogshow Groningen, succesvol voor Herman Nijhuis

Carson Peters v.d. Hermels Hoeve heeft in Groningen weer een paar fraaie resultaten behaald. Zaterdag 3 maart in de jeugdklas 1 Uitmuntend J-CAC en Res CAC. en zondag 4 maart 1 Uitmuntend J-CAC, CAC, BOB & Res. BIG. Carson is nu def. NJK '18. Van harte...

Succes op International Dogshow Eindhoven voor Herman Nijhuis

Dashond Korthaar, Carson Peters v.d. Hermels Hoeve, Jeugd klas, 1 U.CAC.BOB.BIG & 4 BIS Herman Nijhuis is met zijn jeugdhond beste van de groep dashonden (BIG) geworden en is op plaats 4 geëindigd van alle rasgroepen! (4 BIS) Een geweldig resultaat! Van harte...