Greetje Nijhuis-de Haan

Samen met mijn man en enige Manchester Terriërs wonen wij aan de rand van het dorp Dedemsvaart. Aan het Ommerkanaal hebben we jarenlang een agrarisch bedrijf gerund. Toen ter sprake kwam om het bedrijf te beëindigen kwam algauw het plan naar voren om een hondenschool op te starten. Honden spelen naast het werk op ons bedrijf en het houden van paarden, een grote rol in ons leven (www.manchesterterrier.nl). Zes jaar later is dan ook de hondenschool een feit. Het gaf mij de tijd, om mijn jarenlange ervaring  van het opvoeden en trainingen  met mijn eigen honden, te vergroten door middel van het volgen van verschillende cursussen en workshops die mij een nog beter inzicht hebben gegeven hoe honden leren. Ook nu en in de toekomst volg ik scholing om mijn kennis in het gedrag van honden en trainingsmethoden te vergroten en up to date te houden. Deze kennis wil ik graag met u delen.

Honden hebben altijd al, naast het werk op de boerderij, centraal gestaan. Naast het deelnemen met de honden aan verschillende cursussen, heb ik samen met Ruud Bergström deelgenomen aan vele tentoonstellingen in binnen en buitenland. Waarbij mooie successen zijn behaald met onze honden, vele kampioenen, nationaal, internationaal en wereldkampioenen. Ook op dit gebied willen wij graag onze ervaring met u delen.

Opleidingen en workshops die ik de afgelopen jaren heb gevolgd zijn:

  • Instructeurs Cursus I   ( Martin Gaus Academy)
  • Instructeurs Cursus II  (Martin Gaus Academy)
  • Instructeurs Cursus III ( Martin Gaus Academy)
  • KKI ( Raad van Beheer)
  • Algemene Vorming ( O&O Ned. Ver. Voor Instructeurs in Hondenopvoeding en- opleiding)
  • EHBO voor Honden ( Martin Gaus Academy)
  • Seminar  “Angst bij Honden” ( Martin Gaus Academy)
  • Handlersdag  ( Hotsche Luik Animal Behaviour & Cognition)
  • Voeding en Gedrag ( Dog Vision)