Ruud Bergström

Hallo, mijn naam is Ruud Bergström.

Mijn grote passie is het voorbrengen van honden op hondenshows. In 1996 begon dit met het voorbrengen van Amerikaanse Staffordshire terriërs (Am.staff voor de liefhebbers) en later breidde zich dat uit naar manchester terriërs, Bouvier, en Lagotto Romagnolo’s. Het heeft zich vertaald in diverse kampioenen, waaronder Wereld-Europees- en Internationale kampioenen.

Ik heb op diverse scholen les gehad in het voorbrengen van honden en nu valt mij het genoegen ten deel om de opgebouwde kennis aan anderen over te brengen. Mijn doel is om beginnende en gevorderde exposanten voor te bereiden op het voorbrengen van hun hond in de showring. Dat is toch niet moeilijk zult u misschien denken, maar indien u uitgaat van het feit dat de keurmeester in enkele ogenblikken uw hond moet beoordelen en u niet op dat moment kunt laten zien wat hij/zij wil zien, kan het u net de classificatie kosten die u misschien zo hard nodig heeft.

Uitgangspunt is dat zowel de hond als de eigenaar/handler* er plezier in moeten hebben. Immers de keurmeester ziet liever een vrolijke hond en eigenaar/handler, dan een hond met zijn staart tussen de benen en een chagrijnige eigenaar/handler.

In het half uur les komen onder andere de volgende oefeningen aanbod:

  • Staan langs de zijkant van de ring;
  • Naar de keurmeester toe komen;
  • Betasten van de hond door de keurmeester;
  • Verschillende figuren lopen met de hond in het juiste gangwerk en tempo;
  • Het presenteren van de hond voor de keurmeester;
  • Algehele presentatie in de showring;
  • Geluiden en voorvallen die op shows plaatsvinden;

De lessen duren een half uur, maar indien u in de week een paar keer 10 minuten oefent met uw hond zal dat zijn vruchten al snel af gaan werpen. Begin zo vroeg mogelijk met de hond, puppy’s hebben een goed inprentingsgeheugen.

Ik zie en ontmoet u en uw hond graag op onze hondenschool.

Tot dan!

Ruud Bergström

* handler= diegene die de hond op show tentoonstelt